Svijet

OTKRILA GA KĆI: Otac uzgajao kanabis u dječjoj sobi: Dobio 1,5 godinu zatvora

Otac i domaćin (40) iz francuskog mjesta Amettesa blizu Pas-de-Calaisa osuđen je na godinu i pol dana zatvora jer je u dječjim sobama uzgajao kanabis, a policiju je na krivično djelo nehotično upozorila njegova kći (7)

Piše: PolitikaPlus/Hina

Djevojčica je često izostajala s nastave pa je učiteljica željela znati u čemu je problem i upitala je. Ona joj je odgovorila da ne može boraviti u svojoj sobi jer njezin otac ondje uzgaja cvijeće, piše lokalni list La Voix du Nord.

Nakon što je policija obavila pretres kuće, ustanovljeno je da se na cijeloj jednoj etaži uzgaja kanabis. Policija je pronašla i sav pribor potreban za uzgoj.

Na sudu je muškarac kazao da je prije tri godine počeo pušiti marihuanu te da se 'navukao', odnosno da dnevno popuši deset do petnaest 'džointova'.

Prošle jeseni je trebao preurediti dječje sobe, ali ih je zbog ovisnosti odlučio pretvoriti u prostor za uzgajanje kanabisa. Pred sudom je rekao da marihuana nije namijenjena prodaji, nego da je uzgaja isključivo za vlastite potrebe.

Porota i suci su mu povjerovali pa je osuđen na 18 mjeseci zatvora - od čega se polovina vremena odnosi na uvjetnu kaznu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIHUANA