Mojbiz

Ronko: Glasovat ću za SDP-ov prijedlog jer je to moj prijedlog koji su mi ukrali

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši SDP-ov, a sada saborski zastupnik u 'Bandićevom' Klubu Zdravko Ronko poručio je u srijedu kako će glasovati za SDP-ov prijedlog da se izmjeni Zakon o porezu na dohodak i povećaju plaće, jer je to, tvrdi, njegov prijedlog koji su mu SDP-ovci "blago rečeno, ukrali".

Ronko tvrdi da je ideju o povećanju plaća iznio još u rujnu prošle godine u raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak te u studenom u amandmanu na izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kada je isticao kako PDV ne treba smanjivati na 24 posto već višak sredstava s te osnove usmjeriti na povećanje osobnog odbitka sa 3.800 na 5.000 kuna.

Iz te moje rasprave nastao je i ovaj prijedlog SDP-a,koji su mi, blago rečeno, ukrali, kaže Ronko i poručuje kako mu članstvo u Klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika neće i ne može biti prepreka da podrži taj „svoj“ prijedlog. Izmjenama Zakona o porezu na dohodak, SDP predlaže da se poveća osobni odbitak s 3.800 na 5.000 kuna čime bi, kako tumači Davor Bernardić (SDP), plaće trenutno narasle između 330 i 500 kuna mjesečno, bez dodatnog troška za poslodavce.

O SDP-ovu prijedlogu Sabor je raspravljao u utorak, a glasovat će u četvrtak, vladajući ga u raspravi  nisu podržali, tumačeći kako ne bi obuhvatio građane s najmanjim prihodima, a jedinice lokalne samouprave istodobno bi ostavio bez 2,4 milijarde kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, plaće, zdravko ronko