Hrvatska

Petrov: Nastavljamo još žešće u borbu za bolju Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u nedjelju, nakon objave prvih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP) prema kojima Most nije osvojio nijedan mandat u Europskom parlamentu, da će se nastaviti još žešće boriti za bolju i čestitu Hrvatsku.

"Most je krenuo u borbu za bolju, čestitu, radišnu Hrvatsku i od toga nećemo odustati. Nastavljamo još žešće u svoju borbu", naglasio je Petrov nakon objave prvih rezultata.

Izrazio je također žaljenje što građani nisu u većem broju izašli na EU izbore. "Dvije trećine Hrvatske danas nije izašao na birališta i to dovoljno govori o elitama", ustvrdio je.

Petrov je najavio je da će Most analizirati izborne rezultate i na temelju toga napraviti strategiju za daljnje djelovanje i za pripreme za parlamentarne izbore. "Nekada se dogodi neki neželjeni rezultat kao što je ovaj danas, ali ja ne mislim da je to ono što je stvarno u percepciji hrvatskih građana", ustvrdio je  Petrov,

Komentirao je i druge liste koje su na EU izborima ostvarile bolje rezultate od Mosta. "Uvijek postoje opcije koje bljesnu i koje se ugase, pitanje je kontinuiteta i ovo se ipak ne može mjeriti s parlamentarnim izborima", kazao je.

Što se tiče ukupnih rezultata izbora Petrov je ocijenio da su građani honorirali one koji su prethodno bili europarlamentarci, a što se tiče HDZ-a da je rezultat očekivan. "Ne bih to gledao samo kroz ideološku prizmu već i kroz povijest sudjelovanja Hrvatske u Europskom parlamentu", rekao je.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je kako su građani očito birali pojedine kandidate a ne pojedine političke opcije. "Očito su se vodili time koga žele vidjeti u Europskom parlamentu, a ne koju opciju podupiru pa je tako Ruža Tomašić dobila preko sedam posto, Marijana Petir preko četiri posto, a SDP -a lista s puno sadašnjih europarlamentaraca ostvarila jako dobar rezultat".

Za rezultate Mosta Grmoja je kazao kako je očito da na ovim izborima Most nije uspio ostvariti rezultate ali i ustvrdio kako to ne mora nužno govoriti o Mostu na nacionalnoj razini. "To samo govori o tome kako su birači odlučili na ovim izborima",  izjavio je  i najavio da će Most i dalje biti najžešća oporba vladajućima te se boriti za promjene u Hrvatskoj, za pravednu i ponosnu Hrvatsku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, božo petrov