Hrvatska

SABOR: Oporba poziva na smjenu ministra Kuščevića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dio oporbe pozvao je u srijedu u Hrvatskom saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama tvrdeći da bi su svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.

SDP-ov Peđa Grbin rekao je da se tu ne radi samo o dvije nekretnine koje nisu upisne u katastar, već o dužnosniku koji je stvorio sustav premrežen nepotizmom i korupcijom.

"Radi se o političaru koji izvlači nekretnine iz poduzeća koje potom završi u stečaju, a on u tom postupku milijune, točno onoliko koliko je trgovačko društvo dugovalo kada je otišlo u stečaj, radi se o političaru koji mijenja prostorne planove da bi njegova obitelj i prijatelji zgrnuli novce", ustvrdio je Grbin te pozvao HDZ "da zaštite minimum dostojanstva u državi i smjene Kuščevića".

Smjenu Kuščevića traži i Nikola Grmoja (Klub Mosta) koji ističe da je puno ljudi u ovoj državi u akademskom i poduzetničkom smislu napravilo mnogo više od Kuščevića, ali da se nisu obogatili, a neki su, kaže, i napustili Hrvatsku. "Postavlja se pitanje zašto. Zato što je nedostajao ključni sastojak u Lovrinom receptu za uspjeh - nisu bili članovi vladajuće stranke niti načelnici iz redova te stranke", ocijenio je.

"U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politika, sabor, kuščević