Hrvatska

Goran Marić: Ni kunu iz proračuna nisam usmjerio za obnovu crkve

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je izjavio da on ni jednu kunu iz državnoga proračuna nije usmjerio, niti je utjecao na to da se to učini, za obnovu crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, a poručio je i da u cijelom slučaju nije imao nikakve financijske koristi.

"Ne. Niti sam mogao, niti jesam, niti znam da je usmjereno. Ne znam o tomu ništa”, odgovorio je Marić novinarima koji su ga pitali je li "usmjerio ijednu kunu iz državnog proračuna za obnovu crkve”, odnosno dijela samostana.

Ministar je naglasio da svoju funkciju ministra nikada nije upotrijebio na način "da bi ona bila kompromitirana".

"Nikada nisam za obnovu crkve niti mogao, niti utjecao, niti znam je li išta donirano iz državnog proračuna. Ja nisam bio zadužen za to uopće, niti sam sudjelovao u obnovi crkve. I ne znam o tome ništa”, rekao je Marić.

Ponovio je da je od Franjevačke provincije kupio stan u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu radi toga da se, kako je rekao, prikupi novac za uređenja prostora za studente lošeg imovinskog stanja.

"Ono što znam, što je vezano uz kupnju stana, da je on kupljen kako bi se prikupila sredstva Provinciji da bi se uredio prostor u jednom posebnom dijelu za studente lošeg imovinskog stanja. I tu, ne da je netko dobio kunu, nego su samo svi davali da bi se to uspjelo napraviti. I nikome nije ni plaćeno ništa, niti je itko iz toga imao koristi, a kamoli ja”, rekao je ministar.

Marić se u subotu ujutro sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem, a novinarima je danas rekao da je premijera izvijestio o okolnostima cijelog slučaja. "I ništa drugo osim toga nije bilo na dnevnom redu”, dodao je.

Marić je danas u Kutini potpisao ugovor o darovanju Gradu Kutini pola suvlasničkog dijela nekretnine u vlasništvu države radi realizacije projekta "Poduzetnički inkubator PIN“.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crkva, goran marić, nekretnine