Hrvatska

Štromar: Nije bitno jesu li novi ministri anonimni

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u četvrtak izjavio kako nije bitno jesu li osobe koje premijer predlaže za nove ministre anonimne, odnosno nepoznate  javnosti, već bitnim drži da poznaju sadržaj u resoru koji će voditi.

 "Bitan je sadržaj. Oni sadržaj znaju, a nije bitno jesu li anonimni", rekao je Štromar novinarima uoči sjednice Vlade.

 Upitan na temelju čega je uvjeren da znaju sadržaj, odgovorio je da su s novim ministrima razgovarali oni koji su trebali razgovarati te da su dobili njihove životopise. 

 "Imamo godinu i nešto za odraditi posao i moramo dokazati da je ova Vlada sposobna provesti sve reforme i plan koji smo imali. Siguran sam da će ovi ministri biti dobri, a posebno kao tim u ovoj Vladi", ocijenio je Štromar. 

 Najavio je da će se državni proračun za sljedeću godinu donijeti za tri mjeseca, te ustvrdio da Vlada ima i rezultate i reforme. 

 Na pitanje hoće li se u HNS-u raspravljati o vladajućoj koaliciji, s obzirom da to traži HNS-ov međimurski župan Matija Posavec, odgovorio je da o tome odlučuju Predsjedništvo i Središnji odbor stranke, koji će o tome raspravljati kada dođe vrijeme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MINISTRI, VLADA, PREDREG ŠTROMAR