Hrvatska

POGLEDAJTE: Imovinske kartice kandidata za nove ministre

Piše: PolitikaPlus/Hina

Objavljujemo imovinske kartice kandidata za nove ministre u Vladi Andreja Plenkovića, koje bi trebao potvrditi Hrvatski sabor na sjednici sazvanoj za petak, 19. srpnja.

S mjesta ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na mjesto ministra rada i mirovinskog sustava trebao bi doći Josip Aladrović. Njegovo mjesečno neto primanje iznosi oko 14.300 kuna, od čega otplaćuje mjesečni kredit od oko 5700 kuna. Vlasnik je stana u Zagrebu, posjeduje automobil i udjele u fondu Erste asset management, a vlasnik je i OPG-a. Prijavio je štednju od 10.000 eura.

Novom ministricom poljoprivrede trebala bi postati trenutna držana tajnica u tome ministarstvu Marija Vučković, koja ima mjesečno neto primanje oko 17.150 kuna, od čega otplaćuje kredite s mjesečnim anuitetom od 6500 kuna. U Pločama ima stan, suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu, vlasnica dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu, prijavila je ušteđevinu od 4000 kuna te godišnju bruto plaću supružnika od 165.816 kuna.

Za ministra državne imovine predložen je Mario Banožić, dosadašnji voditelj Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Banožić je vlasnik stana u Vinkovcima, a prijavio je mjesečna primanja od oko 15.500 kuna i 20.000 kuna godišnjeg primanja od edukacijske djelatnosti. Otplaćuje kredite od oko 15.000 kuna mjesečno, a uštedio je 7000 eura. Godišnja bruto plaća bračnoga druga je 80.000 kuna, a Banožići su u kartici naveli i posjedovanje dva automobila koje procjenjuju na oko 116.000 kuna.

HDZ-ova saborska zastupnica i doktorica znanosti Vesna Bedeković predložena je za ministricu demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Njezina mjesečna neto primanja iznose oko 18.930 kuna, a otplaćuje kredite od oko 5200 kuna. Od samostalne i nastavne djelatnosti prima oko 47.000 kuna godišnje te ima 1500 kuna neoporezivog prihoda mjesečno. Bedeković je suvlasnica  kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u Aršanju, nekoliko nekretnina te dva automobila procijenjene vrijednosti oko 65.000 kuna.

Imovinske kartice još nisu objavljene za dosadašnjeg veleposlanika u Njemačkoj Gordana Grlića-Radmana, koji bi trebao preuzeti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kao ni za dekana Veleučilišta u Šibeniku Ivana Malenicu, koji je predložen za ministra uprave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovinske kartice, ministri