Hrvatska

NESAVJESNI RODITELJI: Učio 15-godišnjeg sina voziti autocestom Zagreb-Lipovac

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dječaka od 15 godina nesavjesni je otac sa suvozačkog mjesta učio voziti automobil autocestom Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba, zbog čega je prekršajno kažnjen s 3000 kuna, a optužni prijedlog slijedi i protiv njegova maloljetnog sina.

Vukovarsko-srijemska policija u srijedu je izvijestila kako su jučer oko podneva prometni policajci kod odmorišta Rastovica na autocesti zatekli 15-godišnjaka za volanom automobila daruvarskih registracija, koji je vozio uz odobrenje 42-godišnjeg oca koji je sjedio na suvozačkom mjestu.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv maoljetnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb.

Njegovu ocu je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog te mu je izrečena kazna u iznosu od 3000 kuna.

 ''Maloljetnik je grubo prekršio prometne propise u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skrbi te spriječiti i ne dozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da se brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnostima, a samim tim i druge sudionike u prometu'', ističu iz vkovarsko-srijemske policije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, maloljetnici