Zagreb

GRADSKA SKUPŠTINA: Prijedlog osude njegovog ponašanja prema novinarki Bandić nazvao mobingiranjem gradonačelnika

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u srijedu, nakon što je Klub lijevog bloka zatražio da se na dnevni red zagrebačke Skupštine uvrsti zaključak o osudi njegova ponašanja prema novinarki N1, da se radi o "paradoksu tolerancije i mobingiranju gradonačelnika, a ne seksizmu".

Klub zastupnika lijevog bloka tražio je da se po hitnom postupku u dnevni red sjednice Gradske skupštine uvrsti njihov zaključak u kojem traže od zagrebačke Skupštine da istup gradonačelnika osudi kao neprihvatljivo ponašanje koje sramoti kako Grad Zagreb, tako i sve njegove institucije, uključujući i političko tijelo same Gradske skupštine.

Radi se o izjavama koje je gradonačelnik prije nekoliko dana uputio novinarki N1 Matei Dominiković: „Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate.Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno.“

"Smatramo da su ovakvi istupi neprimjereni instituciji gradonačelnika glavnog grada ove zemlje. Gradonačelnik ima odgovornost javne osobe, te je itekako dužan voditi računa da svojim djelovanjem, ponašanjem i izjavama uspostavlja standarde ponašanja i komunikacije i daje primjer drugima", naglašava Klub zastupnika lijevog bloka u zaključku.

Poručuju i da je jednako neuvjerljiva i dodatno seksistička izjava upućena u sklopu "tzv. isprike navedenoj novinarki" („Što se babi htilo, to se babi snilo“).

Zagrebački gradonačelnik ustvrdio je na to da se radi o paradoksu tolerancije i mobingiranju gradonačelnika, a ne seksizmu.

"Trebao bih ponekad tužiti novinare za mobing, no ne želim to jer smatram to demokratskom borbom", kazao je Bandić.

Rekao je da je sve što ima za reći o tome već rekao te dodao da je on "gospodin gradonačelnik i 'gentleman'".

Prijedlog na kraju nije uvršten u dnevni red po hitnom postupku s obzirom da je za to glasao 21 zastupnik, a protiv njih 27.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRADSKA SKUPŠTINA, MILAN BANDIĆ