Zagreb

Na zagrebačkom Strossmayerovom trgu: Raskoš burgerskih kreacija od 12. do 22. rujna

Piše: PolitikaPlus

"Zagreb Burger Festival" održat će se od 12. do 22. rujna na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, gdje će Zagrepčani i njihovi gosti moći uživati u raskoši burgerskih kreacija, ali i sočnih steakova.

Taj omiljeni street food festival prošle je godine posjetilo 170.000 posjetitelja.

"Zagreb Burger Festivalom, powered by TABASCO®, koji po četvrti put otvara svoja vrata na Strossmayerovom trgu, prošetat će mnogi gurmani i ljubitelji sve popularnijih burgera. Otkrit će što je novoga na gastro sceni te kako nemoguće kombinacije spojiti u sasvim moguće delicije, najavili su organizatori.

Svoju će kreativnost i vještinu pokazati dvadeset vrsnih burger majstora iz Zagreba, Ljubljane, Osijeka i Rijeke.

 Organizatori najavljuju i da će se na Festivalu premijerno predstaviti i "planetarno popularni BEYOND burgeri", u kojima uživaju mnoge svjetske zvijezde. Uz njih posjetitelji će moći kušati i šarene delicije s neobičnim povrtno proteinskim kombinacijama, šumsko nizinske, lagano "alkoholne", kao i burgere od kojih se, kako tvrde oči "znoje".

Najavljuju da će uz burgere zamirisati i sočni steakovi obogaćeni Kikkoman soja umacima, koji su nastali prirodnom fermentacijom prema tradicionalnoj japanskoj recepturi.

 Bit će tu barovi s craft pivom, za vinoljupce su spremna odabrana vina, a nudit će se i raskošni kolači iz jesenske ponude.

U pripremi je i glazbeni program te igraonica za djecu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GASTRONOMIJA, FESTIVALI, GRAD ZAGREB