Sport

ŠIBENIK: U21 reprezentacija u utorak započinje kvalifikacije u Šibeniku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine okupila se u Šibeniku za prvu utakmicu kvalifikacija za EURO koju će na stadionu na Šubićevcu igrati protiv Škotske u utorak.

Riječ je novoj generaciji koja ukupno vrijedi oko 20 milijuna eura, a izbornik Nenad Gračan uoči treninga istaknuo je kako je najvažnije da nastave u ritmu kojeg su imali posljednja tri ciklusa.

"Ostvarivali smo dobre rezultate, ali i stvarali igrače za A reprezentaciju. Svaka prva utakmica je teška, postoji određena nervoza među igračima i svima nama. Mislim da imamo kvalitetu, igrače koji mogu ostvariti rezultate i koji se mogu nametnuti izborniku Daliću“, kazao je Gračan.

Više neće moći računati na Alena Halilovića, Josipa Brekala, Nikolu Vlašića i Duju Ćaletu Cara, a u hrvatskim U21 redovima ostali su Adrian Šemper, Branimir Kalaica, Borna Sosa, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Domagoj Bradarić i Sandro Kulenović.

"Ono što je bitno na sutrašnjoj utakmici je biti strpljiv i bez nervoze, a onda će doći i rezultat, bez obzira na snagu i kvalitetu Škotske. Cijela skupina je interesantna jer igramo i sa Češkom i Grčkom s kojima smo igrali u prošlom ciklusu. To su reprezentacije koje će tražiti da vrate ono što smo im uzeli prošle godine“, naglašava izbornik.

Nova imena u udarnoj momčadi bit će Vinko Soldo, koji je vratio svoju karijeru na pravi put prešavši u Finsku, Dinamov junior Luka Hujber i novi član Istre, Mario Ćuže, koji je sjajno otvorio sezonu u HNL-u. Izbornik Gračan otkrio je što je potrebno za pobjedu.

"Ambiciozni smo iako nam je Škotska nepoznanica. Znamo da igraju dosta direktno i agresivno pa se moramo pribojavati njihove igre jedan na jedan u kojoj su vrlo neugodni. U taktičkom smislu moramo odigrati kvalitetnu utakmicu sa što manje grešaka“.

Reprezentacija je prije četiri dana u pripremnoj utakmici protiv U23 vrste UAE u Velikoj Gorici pokazala odličnu formu pobijedivši sa 3-0.

Sutrašnja utakmica igra se na stadionu na Šubićevcu s početkom u 20 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, U 21