Hrvatska

Grabar Kitarović o slučaju Živković: Žalosti me da je do toga moralo doći

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je u petak, nakon što je počelo ponovno suđenje vukovarskom branitelju Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezičnih ploča, kako je žalosti društvena klima u kojoj je do takve situacije moralo doći. 

Nakon što je u na Općinskom sudu u srijedu započeo ponovljeni sudski postupak protiv vukovarskog branitelja zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine, Grabar Kitarović u objavi na Twitter profilu osvrnula se na Živkovićevu situaciju. 

"Duboko žalim zbog osobne tragedije Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu", napisala je.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, poručila je da žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći.

"Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima. Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi", napisala je Grabar Kitarović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ, PREDSJEDNICA, VUKOVAR