Hrvatska

Predsjednica Grabar-Kitarović: Nijedan cilj nije nam nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je čestitala Dan neovisnosti svim hrvatskim građankama i građanima koji su, poručila je, u proteklih 28 godina postigli brojne uspjehe te pokazali da nam nijedan cilj nije nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni.

 Grabar-Kitarović navodi kako Danom neovisnosti obnavljamo sjećanje na povijesnu odluku Hrvatskoga sabora o konačnom i nepovratnom državnom osamostaljenju Republike Hrvatske.

 Svaki hrvatski domoljub, ustvrdila je, osjeća ponos i zahvalnost svima znanima i neznanima koji su se kroz povijest žrtvovali za taj povijesni cilj.

 "Hrvatska je danas država za koju se zna i koju se uvažava. Postigli smo u proteklih dvadeset osam godina brojne uspjehe, pokazali smo da nam nijedan cilj nije nedostižan ako smo mu zajedno posvećeni. Znamo i osjećamo da možemo za Hrvatsku raditi više i bolje. Želimo stvarati društvo i državu po mjeri hrvatskog čovjeka. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti jer vjerujem u hrvatske ljude, jer vjerujem u Hrvatsku", zaključuje u čestitki.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednica, dan neovisnosti