Hrvatska

HNS: Inicijativa da Dan antifašističke borbe prestane biti praznik neprihvatljiva

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska narodna stranka (HNS) poručila je u četvrtak da je inicijativa saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe prestane biti državni praznik apsolutno neprihvatljiva.

HNS kao liberalna stranka smatra kako je prijedlog da Dan antifašističke borbe umjesto državnog blagdana postane spomendan neprihvatljiv, a svaki pokušaj negiranja antifašizma ne znači samo povratak u mračnu prošlost nego i nepoznavanje hrvatskih zakona i Ustava, budući da je antifašizam jedan od temelja samostalne Hrvatske.

"Svatko tko izlazi s ovako opasnim prijedlozima nema dobre namjere i mora, prije svega, napraviti domaću zadaću iz hrvatske povijesti i zakona. Preporučili bismo dugogodišnjem saborskom zastupniku Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih opasnih, nepotrebnih i neinformiranih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti", poručuje HNS.

Krajnje je vrijeme da se posvetimo tome gdje će Hrvatska biti 2030. i HNS će to jasno istaknuti kada ovaj neprihvatljivi amandman dođe na dnevni red u Saboru, kažu u HNS-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNS, DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE