Hrvatska

MIHALINEC: Pregovori počeli, nastave teško da će biti ovaj tjedan

Piše: PolitikaPlus

Sindikati obrazovanja nastavili su pregovore s predstavnicima Vlade u Banskim dvorima. Sastanak se održava uoči sjednice Vlade, koja počinje u 17 sati, a s Vladine strane i dalje ga vodi predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić. Nastavak je to jučer prekinutih razgovora, koji su slijedili nakon velikog prosvjeda na Trgu bana Jelačića.

Danas su već održane konzultacije unutar Vlade koja bi trebala sindikatima predočiti ponudu. Sindikati će s tom ponudom izaći pred članstvo koje bi na referendumu odlučilo hoće li se ona prihvatiti ili neće. To je dosad obično trajalo dva dana, pa je pitanje kada bi štrajk mogao biti prekinut.

Mihalinec: Izlaznost na štrajk 87 posto

- Nismo govorili o ponudama, pa nećemo ni danas. Od Vlade očekujemo da ponudi konačni prijedlog kako misli riješiti ovaj problem. Kad tu ponudu dobijemo, dat ćemo je našim članovima na izjašnjavanje, izjavio je uoči razgovora u Vladi Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Nije htio odgovoriti na pitanje jesu li spremni odustati od koeficijenata i ići u smjeru dodataka. Iznio je podatak da je izlaznost na štrajk i dalje velika - 87 posto. Dodao je također kako je teško da će nastava biti uspostavljena ovaj tjedan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADARH, SINDIKATI