Hrvatska

PAVIĆ: Škoro je "bacio ručnik i predao se" i izjavama pokazao da će kriviti druge za poraz

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić nije želio u srijedu komentirati izjavu predsjednice Republike tijekom jučerašnjeg sučeljavanja da se bori protiv korupcije u SOA-i, ustvrdivši da je tijekom debate bila sigurna i otklonila sve kritike koje su se povlačile po medijima.

"Međutim, ono što je meni problem jest da se ja bavim korupcijom u samim službama, i u SOA-i, i u drugim službama. Mislim da je došlo vrijeme da se pomladi, da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno", rekla je predsjednica na jučerašnjem sučeljavanju 11 predsjedničkih kandidata u dvoipolsatnoj emisiji koju je organizirala Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Pavić uoči sjednice Vlade nije želio novinarima komentirati tu predsjedničinu izjavu kao niti novinarsku opasku da ona koja ima ingerencije nad tajnim službama ne bi trebala o tome pričati, već se boriti protiv toga.

"Predsjednica je jučer pokazala zašto je predsjednica do sada, bila je sigurna i artikulirana i otklonila je sve kritike koje su se zadnje vrijeme povlačile po medijima. Bila je uvjerljiva, ostali kandidati nisu bili ni blizu", komentirao je.

Na opetovano novinarsko inzistiranje da se radi o skandaloznoj izjavi i da se u demokratskim društvima to ne govori, Pavić je rekao da koliko je shvatio predsjednicu i koliko je jučer gledao debatu - ona je govorila o zapošljavanju novih, mladih ljudi, o borbi protiv korupcije. "Predsjednik ima nadzorni mehanizam, ali ona je prvenstveno isticala mlade", dodao je.

Za Miroslava  Škoru je komentirao da je "bacio ručnik i predao se" te u zadnjim izjavama pokazao da će kriviti druge za poraz. "Zoran Milanović ima teret bivšeg bivanja premijerom, prema tome predsjednica će dobiti izbore", ustvrdio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIROSLAV ŠKORO, MARKO PAVIĆ