Zagreb

Rijeka: Zimski praznici u Art-kinu uz filmove Tima Burtona

Piše: PolitikaPlus/Hina

Art-kino u Rijeci pozvalo je u utorak gledatelje da zimske praznike provedu u tom kinu uz filmove ekscentričnog američkog redatelja Tima Burtona - "Ed Wood", "Edward Škaroruki", "Pee-weejeva velika avantura" i "Batman".

U petak, 27. prosinca, na programu je crno-bijela biografska drama "Ed Wood", o životu neslavnog američkog redatelja Edwarda D. Wooda mlađeg, s Johnnyjem Deppom, Martinom Landauom i Sarom Jessicom Parker u glavnim ulogama. Kako ističu u Art-kinu, to je priča o autoru koji je s vremenom stekao titulu "najgoreg redatelja svih vremena", hvaljena je i nostalgična posveta neprikosnovenom optimizmu, a u više navrata proglašen je djelom koje "šund pretvara u filmsko zlato".

28. prosinca program posvećen Timu Burtonu nastavlja se suvremenom bajkom "Edward Škaroruki". U naslovnoj ulozi mladića koji umjesto ruku ima škare je Johnny Depp,a  a uz njega glumi i Winona Ryder. Vikend s Burtonom 28. prosinca zatvara komična obiteljska avantura "Pee-weejeva velika avantura", Burtonov redateljski prvijenac. 

Druženje s autorovim junacima produljuje se i na siječanj pa će se 10. siječnja u Art-kinu prikazati kritički hvaljen i komercijalno uspješni "Batman" s Michaelom Keatonom, Jackom Nicholsonom i Kim Basinger u glavnim ulogama, izvijestilo je Art-kino.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, kino