Hrvatska

BUTKOVIĆ: Brkićev angažman se mistificira, on sam ne može donijeti pobjedu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar prometa i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković izjavio je u petak da se ulazak Miljana Brkića u izborni stožer HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović "previše mistificira", ističući kako je bitan angažman sviju u stranci jer Brkić ne može sam donijeti pobjedu.

 "Bitan je angažman sviju i nije samo Brkić bitan, on şam ne može donijeti pobjedu nikome", rekao je Butković novinarima uoči sjednice Vlade i dodao kako ulazak Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, u stožer ne znači da njegov voditelj Ivan Anušić kampanju ne vodi dobro,

 Ocijenio je kako se Brkića i njegov angažman "previše mistificira", da je sve "predimenzionirano", navodeći kako je Brkić bio aktivan i do sada te da svi u stranci moraju "zapeti" u idućih desetak dana do drugog izbornog kruga 5. siječnja.

 Upitan hoće li Brkić biti dodatan vjetar u leđa kampanji Grabar-Kitarović odgovorio je kako bi joj to svakako trebalo pomoći, napominjući da Brkić prije pet godina na predsjedničkim izborima najprije nije bio pa je formalno postao šef stožera i ostvarena je pobjeda.

Medved: Sudjelovanje u kampanji je obveza svih nas 

 Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako je Brkić i do sada sudjelovao u izbornoj kampanji, što je "obveza svih nas" koji očekuju da će Grabar-Kitarović biti i buduća hrvatska predsjednica. "U to nema sumnje", poručio je Medved.

 Novinari su ga pitali i kako gleda na učinjeno u njegovu resoru u protekloj godini, na što je odgovorio kako uvijek može bolje, ali da je uloženo jako puno napora, pokušali su realizirati sve planirane aktivnosti i u najvećoj su mjeri, tvrdi, u tome i uspjeli. 

 "Ono što nismo, pred nama je za realizirati u idućem razdoblju", kazao je Medved i dodao kako je zadovoljan postignutim.

 Kao prioritet u narednom razdoblju naveo je skrb o zdravlju hrvatskih branitelja "zbog iznimno visokog pobola i smrtnosti". "To stavljam poglavito u ove dane kao najvišu razinu prioriteta, iako smo pokrenuli čitav niz mjera i preventivne preglede. U sljedećem razdoblju intenzivirat ćemo taj proces i usmjeriti se na kvalitetu zdravlja hrvatskih branitelja i druge mjere koje imamo u planu, najavio je ministar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILIJAN BRKIĆ, OLEG BUTKOVIĆ