Crna kronika

ZAGREB: U kući 52-godišnjaka pronađen improvizirani laboratorij i 9,6 kilograma marihuane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija prijavila je u četvrtak 52-godišnjaka u čijoj kući na području Susedgrada je otkriven improvizorani laboratorij za uzgoj konoplje i 9,6 kilograma marihuane.

Zbog sumnje da se 52-godišnjak bavi uzgojem marihuane policija je krenula u pretragu kuće koju koristi na podruju Susedgrada. Tamo su pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka i zasađenih 84 stabljike konoplje, visine od oko 50 do 180 centimetara te 9607 grama marihaune pakirane u šest vreća.

Policija tvrdi da je osumnjičeni u svom laboratoriju, uz pomoć umjetnog osvjetljenja ventilacije i filtracije zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj ilegalnih biljaka te ih je po sazrijevanju sušio, usitnjavao i vagao, a što je potvrđeno i pronalaskom dvije digitalne vage za precizno mjerenje, aparatom za vakumiranje te vrećicama za pakiranje droge.

Nakon dovšenog kriminalističkog istraživanja 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv njega je podnijeta kaznena prijava.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIHUANA, DROGA, ZAGREB