Zagreb

SUĐENJE ZA AFERU AGRAM: Aktivisti Bandića dočekali zvižducima. "Stavi pravu stvar na pravo mjesto - u Remetinec"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zvižducima i povicima "Lopove, lopove!" skupina građanskih aktivista dočekala je je u srijedu ujutro zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ispred Županijskom sudu uoči nastavka suđenja za aferu Agram.

Okupljeni aktivisti raznih udruga nosili su transparente s natpisima "Lopove u zatvore", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto - u Remetinec", "20 godina Bandićevog terora - tražimo pravdu od suda"... Gradonačelniku su donijeli i poklon za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir i mandarine.

Pasanec: Nemoguće je da Bandić nikada nije kriv


Aktivistica iz udruge Siget Gordana Pasanec poručila je kako žele da sud donese konačnu i pravednu odluku."Nemoguće je da on nije nikad kriv. Sramotno je da se mijenjaju iskazi i da se optužnice stalno nadopunjuju radi nečijeg interesa", rekla je, dodavši kako će građani danas pokazati da im je dosta mita i korupcije.

Smatraju da je sutkinja koja će predsjedati kvalitetna i da će donijeti pravu odluku. Najavili su i ulazak u sudnicu, ali Pasanec ipak napominje da neće svi aktivisti moći ući jer je broj mjesta ograničen.

Bandiću i suradnicima zakazana je rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu za zlouporabu položaja i ovlasti u takozvanoj aferi Agram. Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.Krajem ožujka Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a danas se zagrebački gradonačelnik o tome mora očitovati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, sud