Hrvatska

MVEP: Hrvati iz Wuhana sutra stižu u Francusku, bit će zadržani 14 dana u karanteni

FOTO: Privatni album
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u subotu da je osiguralo uz pomoć Francuske prijevoz četiri hrvatska državljana iz Wuhana koji će se vratiti u Hrvatsku nakon što provedu 14 dana u karanteni. 

"U organizaciji Francuske Republike u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera predostrožnosti, pri dolasku bit će smješteni u izolaciju gdje će boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku", navodi se u priopćenju ministarstva objavljenom u subotu poslijepodne.

Dodaje se da su veleposlanstva RH u Pekingu i Parizu, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a i Stalnim predstavništvom RH pri EU u Bruxellesu, poduzimali sve aktivnosti kako bi četiri hrvatska državljana bila što prije prevezena iz kineskog grada Wuhana u Europu.

MVEP je zahvalio francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu.

Epidemija koronavirusa izbila je u Wuhanu, gradu od 11 milijuna stanovnika u središnjoj Kini. Broj zaraženih novim koronavirusom u Kini porastao je na više od 11000, a do sada je umrlo 259 oboljelih, objavile su kineske zdravstvene vlasti u subotu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mvep, kina, hrvati, koronavirus