Mojbiz

PROGRAMI: Za socijalu i povećanje zaposlenosti u malim gradovima više od 16 milijuna kuna

Piše: PolitikaPlus /Hina

Više od 16 milijuna kuna vrijedne ugovore u okviru provedbe poziva "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u Kninu, Belom Manastiru, općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru" korisnicima je u četvrtak uručio ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

 Vrijednost 13 ugovora je 16,6 milijuna kuna, a riječ je o nastavu provedbe poziva kao posebnog programskog pristupa urbanoj regeneraciji malih gradova na ratom pogođenim područjima, s ciljem pomoći ranjivim skupinama stanovništva tih područja i unaprjeđenja socijalnih usluga.

 Cilj je i povećanje zaposlenosti, uključujući i dugotrajno nezaposlene osobe te razvoj kulturnih i umjetničkih usluga za stanovništvo tih područja.

 Ministar Aladrović je u Belom Manastiru istaknuo kako je vrijednost ukupnog poziva veća od 76 milijuna kuna, dok je iz Europskog socijalnog fonda u mandatu ove Vlade do sada ugovoreno gotovo devet milijardi kuna, od čega je skoro četiri milijarde već isplaćeno.

 "Očekujemo da ćemo do kraja programskog razdoblja iskoristiti maksimalni potencijal Europskog socijalnog fonda, čiji je cilj povećati socijalnu uključenost najranjivijih skupina i aktivirati sve društvene skupine kako bi društvo dobilo dodanu vrijednost", kazao je Aladrović.

 Najavio je da će idući tjedan biti predstavljen nastavak projekta "Zaželi" u sklopu kojega je do sada zaposleno više od sedam tisuća žena koje skrbe za 35 tisuća korisnika.

 Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović pozdravio je što se ugovori odnose i na Beli Manastir te baranjsku općinu Darda, ocijenivši kako je riječ o hvalevrijednom programu koji pokušava afirmirati najranjivije društvene skupine na ratom pogođenim područjima.

 "Ovaj kraj se mora oživjeti kako bi se nadoknadio zaostatak koji su donijele ratne godine, u čemu nam je potrebna potpora Vlade i nadležnih Ministarstava", rekao je Ivanović.

 Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob izvijestio je kako će dvije gradske udruge koje skrbe o djeci i starijima dobiti ugovore za projekte vrijedne oko 2,5 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRADOVI