Crna kronika

Uhićena tri muškarca: Dubrovačka policija zaplijenila gotovo 4,5 kilograma droga

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovačko-neretvanska policija pohvalila se u petak zapljenom gotovo 4,5 kilograma droga zbog koje su uhićena tri muškarca te rasvjetljavanjem niza provala na dubrovačkom područjuza koje je osumnjičen 45-godišnjak.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl istaknuo je kako su u ponedjeljak 24. veljače uz državnu granicu prema Crnoj Gori s drogom zatečena dva mlađa muškarca, protiv kojih su podnesene kaznene prijave. Pritom je 21-godišnjak pritvoren te mu je određen istražni zatvor, a 25-godišnjak je procesuiran redovnim putem.

"Neposredno prije toga su iz Crne Gore nabavili dva kilograma marihuane. U suradnji s crnogorskom policijom došli smo do saznanja o trećem počinitelju koji im je donio drogu s područja Crne Gore“, rekao je Neusidl. 

Potom je u srijedu 26. veljače u dubrovačkom naselju Stara Mokošica u prtljažniku automobilu 23-godišnjaka pronađeno 37 paketa marihuane te 14 grama amfetamina. 

"I 23-godišnjak je priveden te mu je određen istražni zatvor. Nijedan od tri počinitelja nije ranije evidentiran za počinjenje ovog kaznenog djela", dodao je Neusidl.

Načelnik Policijske postaje Dubrovnik Mato Udženija izjavio je da je razriješen i niz od 11 provala te četiri pokušaja provale, većinom u ugostiteljske objekte u naseljima Lapad i Pile te u povijesnoj jezgri Dubrovnika, za što je osumnjičen 45-godišnji Dubrovčanin.

Uhićeni dosad nije bio poznat policiji pa je istraga bila dugotrajna. "Obavili smo niz obavijesnih razgovora i pretraga te smo pregledali preko 200 sati sadržaja video nadzora", rekao je Udženija, dodajući da će osumnjičeni danas biti pritvoren.

Dodao je kako ukupno nije riječ o velikoj materijalnoj šteti, već o manjoj količini novca te nekoliko laptopa, mobitela i skupocjenih naočala koji su ukradeni iz sedam trgovina, sedam ugostiteljskih objekata te jednog salona za masažu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUBROVNIK, DROGA