Zagreb

ZAGREB: MSU nastavlja s programom uz pojačane mjere opreza

Piše: PolitikaPlus/Hina

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu izvijestio je u petak da nastavlja s programom, uz pojačane mjere u cilju zaštite posjetitelja od koronavirusa.

S tim ciljem kod recepcije Muzeja postavljeno  je dezinfekcijsko sredstvo koje funkcionira na principu  senzorske beskontaktne aktivacije.

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo postavljene su na video-plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej.

Kako se ističe, svaki sanitarni čvor u Muzeju opskrbljen je WC papirom i sapunom, a njihove zalihe svakodnevno kontroliraju i po potrebi nadopunjuju spremačice, koje dezinfekcijskim sredstvom svakodnevno brišu sve kontaktne površine poput kvaka, umivaonika i stolova.

Iz Muzeja mole posjetitelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te izbjegavaju bliži socijalni kontakt, te da ne dolazena programe ukoliko ste oboljeli od respiratorne bolesti ili imaju povišenu temperaturu.

MSU je najavio subotnji program ''Saturday Night Film Fever', na kojem se uz razgledavanje izložbe posvećene Zagreb filmu može pogledati jedan od tri filma koji će se reprizirati u dvorani Gorgona, te osvježiti u muzejskom restoranu Meandar.

Tu su biografski dokumentarni film ''Tusta'' o Branku Črncu Tusti, francuski romantični film ''Ona koju zamišljaš'' i romantična komedija ''Emma', nastala po proslavljenom romanu Jane Austin.

Broj posjetitelja u dvoranu Gorgona, gdje će se filmovi prikazivati, ograničen je na sedamdeset i privremeno je blokirana mogućnost kupnje ulaznica za susjedna sjedala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, MSU