Mojbiz

Tušek: Sanacija štete od potresa i obnova kuća dio Vladine politike

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sanacija štete i obnova kuća u općini Gornja Stubica i Marija Bistrica te Grada Donja Stubica, stradalih u nedjeljnom potresu, bit će dio cjelovite politike Vlade za zagrebačko i područje Krapinsko-zagorske županije, rekao je u srijedu saborski zastupnik Žarko Tušek (HDZ).

Saborski zastupnik i predsjednik krapinsko-zagorske organizacije HDZ-a Tušek u priopćenju ističe kako je u više navrata predsjednika Vlade Andreja Plenkovića upoznao s pojedinostima posljedica i velikih šteta, koje su uzrokovali potresi što su u nedjelju pogodili i Krapinsko-zagorsku županiju.

„Premijer je upoznat sa štetama u svakom mjestu, u svakom naselju te je jasno poručio da će pomoć ljudima i sanacija šteta biti dio cjelovite vladine odluke“, naveo je Tušek.

Podsjeća da su najviše stradali stambeni objekti u naseljima Slani Potok, Karivaroš i Sveti Matej na području Općine Gornja Stubica, Donja i Gornja Podgora na području Grada Donja Stubica te niz stambenih i sakralnih objekata na području Općine Marija Bistrica. Dio tih područja obišao je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Damir Trut.

„Unatoč dvjema velikim krizama s kojima se u ovom trenutku nosi Vlada, stigla nam je jasna poruka da će sanacija šteta s jedne i druge strane Medvednice imati isti pristup, istu važnost“, naveo je Tušek u priopćenju.

Pozvao je građane koji su trajno izgubili domove ili pretrpjeli veliku materijalnu štetu da to prijave nadležnim tijelima kao bi se dobile sve potrebne informacije za sanaciju štete i obnovu kuća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sanacija šteta, potres