Hrvatska

PANDEMIJA: U Dubrovniku druga izliječena osoba, 14 uzoraka negativno

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što u subotu prijepodne u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je broj oboljelih ostao na 31 osobi od kojih je devet hospitalizirano, popodne je potvrđeno da je izliječena i druga osoba.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je izliječenoj pacijentici rezultat nalaza po drugi put bio negativan, posljednja tri dana nije imala simptome pa je puštena kući.

Negativnima na virus pokazalo se svih 14 uzoraka koji su u petak poslani na testiranje. 

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je kako je od pet zadnje zaraženih osoba troje iz kruga obitelji u kojoj se pojavila zaraza, jedna je kontakt poznate zaražene osobe, dok se za petu osobu još uvijek traži izvor zaraze.

Lakić je kazao kako je među zaraženima 17 žena i 14 muškaraca, a prosječne su dobi od 50 godina. Većina ih je iz Konavala, a povezani s pojavom bolesti u Zračnoj luci Dubrovnik.

 Stožer je objavio i kako u protekla 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije, te da su u karanteni i dalje smještene četiri osobe.

 "Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje“, istaknuli su iz Stožera.

 U dubrovački studentski dom, gdje će biti zbrinuti blaže zaraženi i osobe u samoizolaciji, u subotu su stigli kreveti s pratećom opremom te je najavljeno kako će dom za prihvat biti spreman od nedjelje.

Novouvedenu mjera rada određenih trgovina na tržnicama provodi tek jedna mesnica u Metkoviću, dok Grad Dubrovnik i Općina Vela Luka nisu otvarali svoje objekte na tržnicama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, DUBROVNIK