Hrvatska

ZADAR: U Zadarskoj županiji sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina
U Zadarskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod ukupno sedam novih osoba, pa su u županiji zasad ukupno zaražene 33 osobe, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od sedam novozaraženih dvije su iz Ličko-senjske županije koje su testirane u zadarskoj Općoj bolnici, dok ih je petero vezano za Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu, među njima i jedan liječnik i jedna pacijentica te tri osobe koje su s njima bili u kontaktu.

Epidemiolog zadarskog Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić rekao je kako od spomenutih petero zaražnih samo jedna osoba živi u Biogradu, ističući kako u tom gradu nema lokalne transmisije bolesti, pa tako ni potrebe za karantenom.

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina kazao je kako je dvoje zaraženih s područja Ličko-senjske županije bračni par s otoka Paga koji je zrakoplovom doputovao iz Turske, a pomoć su zatražili u zadarskoj bolnici.

Čulina je dodao kako je na bolničkom COVID odjelu trenutno smješteno 17 zaraženih, a na jedinici intenzivnog liječenja tog odjela leži i pacijentica koja je i dalje u teškom stanju

 Naveo je i kako su u toj bolnici i dva zaražena liječnika, a u samoizolaciji su 28 liječnika, 33 medicinske sestre i jedan "nezdravstveni djelatnik".

 U Zadru je u ponedjeljak na analizu uzeto još 25 uzoraka, dosad ukupno 218.

 Na zadarskom području trenutno je 741 osoba u samoizolaciji, od ponedjeljka njih 56, a 983 izašle su iz samoizolacije.

 Zadarska policija je u posljednja 24 sata zabilježila dva kršenja mjere samoizolacije, a s blokadnih punktova zbog nevaljalih propusnica vraćene su 93 osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA, ZADAR