A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/T-U-V/VESNA%20BEDELOVIĆ%201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ukupno 50 zaraženih iz splitskog Doma za starije i nemoćne | Politika+
Hrvatska

BEDEKOVIĆ: Ukupno 50 zaraženih iz splitskog Doma za starije i nemoćne

Piše: PolitikaPlus

Ministrica za demografiju i socijalnu politiku Vesna Bedeković izvijestila je u petak da je zaraza koronavirusom potvrđena kod 50 osoba povezanih s Domom za starije i nemoćne osobe Split u Vukovarskoj ulici, od kojih je 8 zaposlenika i 42 štićenika tog doma. 

"Prema podacima Stožera civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije, trenutno je potvrđena zaraza koronavirusom kod 42 štićenika i 8 zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Split. Od 42 štićenika, dvoje ih je u težem stanju i primaju kisik", izjavila je Bedeković u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Dodala je da postoji mogućnost da je zaraza u dom ušla preko nekoga od zaposlenika te istaknula kako je nemoguće hermetički zatvoriti domove.

Na pitanje je li se moglo ranije reagirati u slučaju zaraze u splitskom domu, Bedeković je ustvrdila da je u domovima za starije i nemoćne svaka temperatura j- znak za alarm.

"Ovdje, ako je bila situacija da je temperatura bila već ranije, moralo se reagirati, smatram da tu ključnu ulogu ima brzina reakcije", poručila je Bedeković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VESNA BEDEKOVIĆ, SPLIT