Hrvatska

SPLIT: Opet incident u crkvi na Sirobuji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković napadnuta je jutros u crkvi na Sirobuji u kojoj se unatoč zabrani zbog epidemije, i na Uskrs kao i na Cvjetnicu, ipak održana misa, doznaje Hina od urednika portala, a iz policije su dobili dojavu o incidentu i u tijeku je postupanje.

 U crkvi je jutros bilo nešto više od 10 vjernika koji su držali međusobni razmak.

Kolegica Šušak Živković je, kao što se vidi na snimci koju je Dalmatinski portal objavio, ušla u župnu crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji s uključenim snimanjem na mobitelu želeći uživo prenositi misu, na što joj je netko prišao udarivši je u ruku zbog čega je mobitel pao na tlo, naveo je urednik portala Mate Prlić.

Dodaje da je mobitel slomljen, pozvana je policija, a novinarka Šušak Živković je otišla po liječničku pomoć.

"Nešto prije 10 sati policija je dobila dojavu o tom incidentu. Postupanje je u tijeku. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici. Čekamo i liječnički nalaz, ali obavit ćemo i razgovore sa svim sudionicima", rekla je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

Potvrdila je da se u zgradu policije dovode dvije osobe povezane s incidentom.

Novinari kažu kako je  osim napada na kolegicu Šušak Živković bio još jedan incident kada je novinare i fotoreportere verbalno napao svećenik u krugu crkve na Sirobuji. Kažu da je vikao neprimjerene riječi vrijeđajući ih.

Župnik te crkve don Josip Delaš na Cvjetnicu je unatoč zabrani održao misu nakon čega je pred crkvu stigla policija i tom je prilikom jednom od policajaca u civilu isto uputio grupe riječi i kletvu.   Kasnije je prijavljen prekršajno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, CRKVA