Hrvatska

SPLIT: Don Josip Delaš u nedjelju služio misu u Sirobuji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Župnik u naselju Sirobuja don Josip Delaš potvrdio je da je u nedjelju služio misu u crkvi u tom splitskom predgrađu pred nekoliko vjernika dok je skupina vjernika ispred crkve slušala misu preko razglasa.

Prema medijskim navodima ispred ulaza u crkvu, sukladno odluci Stožera civilne zaštite o ograničavanju društvenih okupljana zbog epidemije, stajala su dva policijska službenika, a na parkiralištu nedaleko crkve dva komunalna redara.

"Policija je spriječila ulazak vjernicima u  Crkvu, ali je nekoliko njih je ipak ušlo u Crkvu i ja sam služio misu a pojačao sam i razglas da bi misno slavlje mogli čuti vjernici koji su ostali ispred  Crkve", rekao je Hini don Delaš.

Lokalni mediji izvijestili su ranije danas kako se 10-tak osoba tijekom održavanja nedjeljne mise pred crkvom Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, nije pridržavalo odredbi o nezadržavanju na javnoj površini.

Na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, na novinarski upit što policija može poduzeti prema svećeniku u Splitu, koji je unatoč upozorenjima i danas pozvao vjernike na misu, Božinović je rekao da je prije konferencije pregledao policijsko izvješće i nije naišao da je zabilježen incident te vrste, ni od strane Civilne zaštite, ni od Policijske uprave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CRKVA, JOSIP DELAŠ, SPLIT