Scena

GLAZBENICI: Pjesmom "Dobro jutro" pokrenut You tube kanal ansambala Hrvatske radiotelevizije

Piše: PolitikaPlus

Pjesmom Dobro jutro koju su danas premijerno predstavili na Drugom programu Hrvatskoga radija, sa spotom u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ansambli Hrvatske radiotelevizije pozdravljaju i svoj YouTube kanal.

Glazbenici Zbora, Simfonijskog orkestra i Jazz orkestra HRT-a u suradnji sa šefom dirigentom Simfonijskog orkestra, maestromEnricom Dindom, i šefom dirigentom Zbora HRT-a, ujedno autorom pjesme Dobro jutro, Tomislavom Fačinijem, svaki iz svojega doma doprinijeli su ostvarenju pjesme i spota, u čemu im se kao gost pridružio Tony Cetinski. Spot su realizirali glazbeni producent Krešimir Seletković, majstor tona Božidar Pandurić, montažer Hrvoje Mršić i redatelj Tomislav Mršić, a korišteni su i kadrovi prirode koje je snimila Vesna Batistić Fačini te kadrovi Zagreba autora Marka Pletikose. Projekt je to koji nudi utjehu, potporu i ohrabrenje u ovim vremenima kušnje te ukazuje na potrebu pozitivnog gledanja na budućnost, a njezinim dijelom svakako je YouTube kanal ORKESTRI / ZBOR.

Upravo je spot za pjesmu Dobro jutro prva objava na novopokrenutom kanalu na kojemu ćemo od danas, svaku večer u 20 sati, objavljivati po jednu snimku izvedbi jednog od naših ansambala: Zbora, Simfonijskog, Jazz i Tamburaškog orkestra. Riječ je o recentnim snimkama zabilježenima na njihovim redovitim  koncertnim ciklusima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Studiju Bajsić i u Muzeju suvremene umjetnosti. Niz započinjemo ciklusom posvećenim Ludwigu van Beethovenu koji je kao slavljenik 250. obljetnice rođenja ove godine nažalost ostao zakinut za dostojno obilježavanje svojega golemog naslijeđa, a time i mi za prigodne izvedbe njegovih remek djela uživo. Zahvaljujući snimkama Simfonijskog orkestra HRT-a i našem YouTube kanalu, tijekom tjedna koji je pred nama, očekuju nas izvedbe Devete, Pete,  Sedme i  Treće simfonije pod ravnanjem maestra Enrica Dinda.

Iako su nam doživljaji u koncertnim dvoranama trenutačno uskraćeni, ovim putem nadamo se premostiti vrijeme do ponovnog susreta u njima, te vas podsjetiti na ozračje naših koncerata, na užitak muziciranja i sinergiju glazbenika i slušatelja. Pridružite nam se ovdje na našem kanalu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KANAL, HRT, ASAMBL