Sport

HNS: U prvoj fazi povratka nogometu dopušteno treniranje u manjim skupinama

Piše: PolitikaPlus/Hina

Radna skupina za povratak nogometu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) organizirala je video konferenciju s predstavnicima klubova Prve HNL na temu mjera koje treba poduzeti prilikom povratka igrača treninzima, a kako bi ih se maksimalno zaštitilo od zaraze koronavirusom.

U prvoj fazi povratka nogometu klubovima će biti omogućeni treninzi u malim skupinama do pet igrača, a sve mjere i testiranja bit će provedeni sukladno uputama HNS-ove radne skupine, a koje odobrava Stožer civilne zaštite.

"Sve preporuke i smjernice razvijene su u suradnji sa Stožerom civilne zaštite kako bismo osigurali da treninzi budu održani uz najmanji mogući rizik za širenje virusa SARS-CoV-2. Zdravlje igrača i nogometnih djelatnika na prbom nam je mjestu te smo se time vodili prilikom izrade svih uputa", izjavio je član radne skupine, inače liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i član Zdravstvene komisije HNS-a Zoran Bahtijarević.

Ispred HNS-a na video konferenciji sudjelovali su koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer, povjerenik Prve lige Josip Brezni, liječnik A reprezentacije i član Zdravstvene komisije HNS-a dr. Zoran Bahtijarević te tajnik Zdravstvene komisije dr. Tomislav Vlahović, dok su klubove predstavljali liječnici i team manageri.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, hns