Svijet

KORONAVIRUS: Broj preminulih od koronavirusa u SAD-u premašio 80 tisuća

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Američki Centar za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) objavio je u utorak da je u SAD-u dosad ukupno zabilježeno 1.342,594 slučajeva zaraze koronavirusom, što je 18.106 slučajeva više no prethodni dan, dok je broj preminulih u 24 sata porastao za 1.064, na 80.820.

Izvještaj CDC-a odnosi se na zbirne podatke o broju novooboljelih i preminulih od covida-19 u SAD-u u odnosu na dan ranije, pri čemu se napominje da se podaci nužno ne podudaraju s onima koje iznose pojedine savezne države.

Odvojeno, Institut za mjerenje i procjenu zdravlja (IHME) sa sjedištem u Washingtonu objavio je najnoviju procjenu očekivanog broja smrtnih ishoda od koronavirusa do početka kolovoza, po kojoj će od covida-19 preminuti više od 147 tisuća Amerikanaca, što je gotovo 10 tisuća više u odnosu na raniju projekciju.

Kako se ističe u njihovom istraživanju objavljenom u utorak, ograničenja za suzbijanje epidemije u značajnijoj mjeri popuštaju, a upravo se promjene u mobilnosti, testiranju i opuštanju mjera socijalnog distanciranja detektiraju kao ključni pokretači virusnog prijenosa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, SAD