A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/N/nogomet-lopta-gol-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sportaši u BiH tek od 1. srpnja na borilištima, mali izgledi za nastavak nogometa | Politika+
Regija

SPORT: Sportaši u BiH tek od 1. srpnja na borilištima, mali izgledi za nastavak nogometa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog spriječavanja širenja koronavirusa najranije od 1. srpnja ove godine bit će moguće nastaviti profesionalna sportska natjecanja u Republici Srpskoj, rekao je u petak ministar zdravstva tog entiteta Alen Šeranić, pa je neizvjesno hoće li se uopće dovršiti prvenstvo u Premijer nogometnoj ligi BiH.

"Iz preventivnih razloga odlučili smo da se do 1. srpnja ne razmatra nastavak profesionalnih liga, već da se prati kakvo će biti zdravlje sportaša nakon nastavka treninga, a da se potom razmotri i nastavak natjecanja", rekao je Šeranić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Pojasnio je kako bi od sljedećag tjedna počeli treninzi profesionalnih sportaša. Ministar zdravstva RS-a je pojasnio kako su vlasti odlučile smanjiti rizik od širenja zaraze koronavirusa određujući 1. srpnja kao datum eventualnog povratka sportaša na borilišta.

"Bilo bi vrlo teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju", pojasnio je.
Predstavnici nogometnih klubova i Nogometnog saveza BiH također nisu bili jedinstveni oko nastavka sezone, a kao eventualni datum povratka nogometaša na travnjake spominjao se 7. lipnja pa je nakoin izjave ministra Šeranića teško očekivati nastavak natjecanja.

Do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških kola.

Do prekida natjecanja vodeća na ljestvici bila je momčad Sarajeva sa 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara koji ima tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, SPORT