Hrvatska

GLAS: Neka HDZ prestane mrcvariti djecu, roditelje i obrazovanje

Piše: PolitikaPlus/Hina

GLAS je u ponedjeljak upozorio na potpuni kaos koji je HDZ-ova Vlada stvorila u sustavu obrazovanja, i to zbog posvemašnje i sada svima vidljive nesposobnosti ljudi koji taj sustav vode.

„Nejasne upute, kontradiktorne izjave, nerazumijevanje roditelja i njihovih nedoumica, sve smo od ministarstva čuli, osim jasne odluke i preuzimanja odgovornosti. Uz najbolju volju i maksimalan trud koji ulažu, ni učitelji i ravnatelji nisu razumjeli baš ništa od onoga što ministrica obrazovanja tobože poručuje", ističe GLAS u priopćenju.

Dodaje da je stoga potpuno nejasno kako bi onda roditelji to mogli i zašto bi uopće trebali.

Glas upozorava i da je poseban problem Zagreb u kojem je neupotrebljiva ukupno 21 škola, a i za ostale je upitno kakvi pregledi i s kojom sigurnošću nalaza su obavljeni.

Stoga, navode, učenici bi se, tri tjedna pred kraj nastave, trebali premještati u razne druge zgrade pa je tako šest zagrebačkih škola natrpano u zgradu MIOC-a.

Podsjećaju i da Vlada na odlasku i partner Milan Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.

Umjesto toga, tjeraju roditelje da donose odluke koje mogu presudno utjecati na zdravlje i sigurnost djece, i to dok informacije dobivaju od nesposobnih neznalica, smatra GLAS.

„Molimo Vladu i premijera Plenkovića da ne pokušavaju 'normalizirati' situaciju pred izbore preko fizičkog i mentalnog zdravlja i sigurnosti djece te da prestanu mrcvariti i njih, i roditelje, i obrazovanje. Vrijeme je da se zaključi ova školska godina, koju su upropastili već štrajkom, puno prije korone”, poručuje GLAS u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, GLAS