Crna kronika

PIJANA POSLA: Dvojica pijanih vozača remetili javni red, opirali se uhićenju i vrijeđali policajce

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka policija prijavila je dvojicu vozača koji su u ponedjeljak navečer u pijanom stanju remetili javni red i mir, opirali se uhićenju i vrijeđali policajce.

Policajci su u ponedjeljak navečer na zahtjev građana intervenirali u Kustošijanskoj ulici nakon što je 46-godišnjak zaustavio svoj Fiat krapinskih oznaka na sredini kolnika i prijeteći metalnom šipkom vikao na prolaznika.

Vozač je priveden na kriminalističko istraživanje, alkotestiranjem mu je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi, a utvrđeno je i više prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Osumnjičeni je priveden na zagrebački Općinski prekršajni sud gdje je kažnjen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja s isteklom vozačkom dozvolom, naročito drskog ponašanja, a kasnije prilikom privođenja i radi vrijeđanja i omalovažavanja policajaca. Uz to, proglašen je krivim i zbog toga što je na javnom mjestu uznemiravao građane prijeteći šipkom.

Okrivljenom 46-godišnjaku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 40 dana uz rok kušnje od 12 mjeseci i novčana kazna u iznosu od 9885 kuna.

Policajci su iste večeri uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 42-godišnjim vozačem koji nije zaustavio svoj automobil prilikom kontrole prometa u Porečkoj ulici. Tijekom alkotestiranja utvrđena mu je koncentracija od 1,6 promila alkohola, a ujedno je utvrđeno da je riječ o prometnom recidivistu.

Smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja te je priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim zbog prometnih prekršaja te je kažnjen s 13.700 kuna. Zabranjena mu je i vožnja u idućih mjesec dana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VOZAČI, ALKOHOL