Svijet

MASKE: Aviokompanije će zabraniti let onima koji ne nose maske

Piše: PolitikaPlus/Hina

Putnicima američkih zrakoplovnih kompanija koji odbiju nositi maske za lice mogao bi biti spriječen ukrcaj u zrakoplove, priopćila je grupacija Airlines for America.

Od sada, velike američke zrakoplovne kompanije onima koji ne nose maske mogu spriječiti ukrcaj u zrakoplov. Međutim, nakon što se ukrcaju, stjuardese i stjuardi imat će male ovlasti provoditi ovu politiku ako putnici skinu svoje maske.

Prijevoznici koji provode novu politiku uključuju Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines i United Airlines, navodi se u priopćenju Airlines for America.

Aviokompanije će jasno informirati putnike o njihovim pojedinačnim pravilima, a svaki će prijevoznik odrediti odgovarajuće posljedice za putnike koji se ne pridržavaju pravila, sve do stavljanja na 'crnu listu'.

Neke zrakoplovne tvrtke nude izuzeća za malu djecu ili osobe s invaliditetom i kada ljudi jedu ili piju.

Očekuje se da će mjere ostati na snazi ​​tijekom krize javnog zdravstva COVID-19.

Američke zrakoplovne tvrtke drastično su smanjile redove letenja i mjesečno gube milijarde dolara dok pandemija koronavirusa ruši putničku industriju. Međutim, u posljednje vrijeme pojavljuju se znakovi poboljšanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LETOVI, SAD