Svijet

PANDEMIJA: Indija zabilježila rekordnih 20 tisuća slučajeva

Piše: PolitikaPlus/Hina

Indija u nedjelju bilježi rekordni broj novozaraženih koronavirusom, njih 19.906, dok savezne države povećavaju broj testiranja kako bi poboljšale borbu protiv zaraze.

Sveukupni broj zaraženih u Indiji iznosi 528.859, sa 16.905 smrtnih ishoda. To drugu najmnogoljudniju državu na smješta na četvrto mjesto najpogođenijih zemalja u svijetu, nakon Sjedinjenih Država, Brazila i Rusije.

Samo u subotu testirano je sveukupno 231.095 ljudi, objavio je Indijski odbor za medicinska istraživanja, što je više od dvostruko od prije mjesec dana.

Vlade New Delhija i saveznih država Maharashtra i Uttar Pradesh najavile su da će u narednim tjednima dodatno pojačati broj testiranja.

Nekoliko indijskih gradova postalo je žarištima širenja, poput Mumbaija, Delhija i Chennaija.

Najpogođeniji su Maharashtra i njezina prijestolnica Mumbai. Čelnik te savezne države Uddhav Thackeray u nedjelju je najavio da će se djelomična karantena nastaviti, no i postepeno ublažiti kako bi se omogućio povratak gospodarskih aktivnosti.

U nedjelju se u Maharashtri počinju otvarati frizerski saloni i brijačnice, sa sigurnosnim mjerama na snazi.

Od građana se traži da se zadržavaju na području 2 kilometara oko svojih domova, rekao je glasnogovornik policije u Mumbaiju. Izlazak iz tog radijusa dopušten je samo za odlazak na posao i u slučaju liječenja.

U posljednjih nekoliko dana broj slučajeva je skočio i u gradu Bengaluruu, gdje su zabranjene sve osim ključnih aktivnosti

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PANDEMIJA, INDIJA