Crna kronika

NOVI VINODOLSKI: Drogirani mladić izazvao sudar ukradenim automobilom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vozeći ukradeni automobil prije polaganja vozačkog ispita 18-godišnjak je izazvao sudar u Novom Vinodolskom i pobjegao, a sve pod utjecajem droge, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Policija u kaznenoj prijavi navodi da je mladić krajem prošlog tjedna u Zagrebu ukrao automobila hyundai, čakovečkih registracijskih oznaka.

Tim automobilom se 30. lipnja popodne u Novom Vinodolskom neoprezno polukružno okretao na cesti te se sudario s motociklom. Mladić koji se vozio na motociklu je pritom lakše ozlijeđen, a 18-godišnjak je pobjegao s mjesta nesreće. No, policija ga je istoga dana pronašla u Crikvenici i privela na kriminalističko istraživanje. 

Tako je dodatno utvrđeno da je nedugo prije sudara na benzinskoj postaji utočio gorivo i pobjegao, ne plativši račun. Preliminarno testiranje ukazalo je prisutnost droga u organizmu, izvijestila je policija.

Protiv mladića će podnijeti i optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje prije stjecanja prava, nepropisnog polukružnog okretanja, napuštanja mjesta prometne nesreće i sumnje na prisutnost droga, a za sve te prekršaje je predviđena novčana kazna viša od 60 tisuća kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMETNA, KRAĐA, DROGA