Zagreb

10. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala: Nezaboravno otvaranje na Ljetnoj pozornici Tuškanac uz napet i uzbudljiv SF „Morska groznica“

Piše: PolitikaPlus

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u Zagrebu i to zahvaljujući jubilarnom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma. Deseto izdanje Fantastic Zagreba svečano je otvoreno uz projekciju filma „Morska groznica“ (Sea Fever, 2019). Majstorski režiran i izuzetno uzbudljiv SF triler prati skupinu iskusnih pomoraca i povučenu studenticu biologije na ribarskoj brodici koja se na pučini susretne sa smrtonosnim misterioznim mikro bićem iz neistraženih morskih dubina Atlantika. Jedan od najhvaljenijih žanrovskih filmova godine, koji svojom pričom i atmosferom neodoljivo priziva žanrovske klasike Johna Carpentera „Stvor“ i Jamesa Camerona „Bezdan“, napetim prizorima i trilerskim obratima gledatelja drži rubu sjedala do posljednjeg kadra!  

Prije projekcije publiku su pozdravili Stjepan Hundić, direktor festivala, i Vesna Leiner, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića 

Zbog svih nedaća koje su sve nas snašle ove godine izuzetno mi je zadovoljstvo najaviti jubilarno 10. izdanje najvećeg žanrovskog filmskog festivala u široj regiji koji i ove godine donosi najnovije svjetske žanrovske hitove kao i nezaboravne kultne klasike koji su postali zaštitni znak Fantastic Zagreba. Čeka nas 11 dana spektakularnih žanrovskih filmova za sve prave filmofile i najširu publiku!“, poručio je Hundić. 

Posljednjih nekoliko mjeseci zbog koronavirusa i potresa nije se moglo održati puno događanja, jer je zatvoren veliki broj institucija. Stoga nam je veliko zadovoljstvo da svi koji se nalaze u Zagrebu mogu uživati u odličnim filmskim projekcijama u ovom prekrasnom ambijentu.“, poručila je Leiner 

Fantastic je sve do 19. 7. pripremio mnoštvo uzbudljivih filmova, izvrsnih premijera i nezaboravnih kultnih klasika. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac projekcije počinju u 21:30, a u Kinu Tuškanac gdje program traje od 16. do 18. 7. s početkom u 19:00 sati. 

Popularni program Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove Sedam (Se7en) Davida Finchera, Totalni opoziv (Total Recall) s Arnoldom Schwarzeneggerom, Povratak u budućnost Roberta Zemeckisa i 12 majmunaTerryja Gilliama, nezaboravni evergreen Vremeplov (The Time Machine) iz 1960. godine, vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije Kabinet Dr. Caligarija koji slavi 100. godišnjicu te kultni film svih kultnih filmova The Rocky Horror Picture Show. 

U ostalim festivalskim programima 10. Fantastic Zagreb prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove: još jedan fantastičan japanski anime Zemlja čudesa (The Wonderland), atraktivan ruski odgovor na Aliena SF horor Sputnik, hvaljeni australski horor samo za one s jakim živcima Relikt (Relic), SF triler Boja iz svemira (Color Out Of Space) s legendarnim Nicolasom Cageom i krvavo zabavnu crnu komediju Dođi k tatici (Come To Daddy) u kojem je briljantnu ulogu ostvario Elijah Wood. 

Sve novosti pratite na našoj internet stranici www.fantastic-zagreb.com i na Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZFF, FILM