Hrvatska

PANDEMIJA: U SAD-u rekordnih 66.000 novozaraženih covidom-19

Piše: PolitikaPlus

Sjedinjene Države su s više od 66.000 registriranih novih slučajeva zaraze covidom-19 tijekom petka ponovno oborile vlastiti rekord broja novozaraženih u jednom danu, po posljednjim podacima sveučilišta Johns Hopkins.

SAD je u posljednja četiri dana tri puta obarao vlastiti rekord u broju slučajeva zaraze novim koronavirusom, po  podacima sveučilišta.

Florida, jedna od država s najvećim porastom broja slučajeva, izvijestila je o više od 10.000 slučajeva u danu. Na Floridi su se počeli otvarati Disneyevi zabavni parkovi i ljetovališta.  

Georgia, također jedno od žarišta zaraze, oborila je vlastiti rekord s više od 4000 novih slučajeva. U toj se državi sukobljavaju demokratska gradonačelnica glavnog grada Atlante, koja pokušava zadržati epidemiološke mjere protiv širenja zaraze, i republikanski guverner, koji to odbija.  

Gradonačelnica Keisha Lance Bottoms upozorila je na "alarmantan" nagli rast novih slučajeva covida-19.

Bijela kuća umanjuje težinu novih naglih širenja zaraze u više država ustrajavajući, usprkos dokazima, da se rast broja slučajeva dešava samo zbog više testiranja, i ukazujući na stopu smrtnosti. 

Iako je broj smrtnih slučajeva bio u padu sada počinje ponovno rasti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sad, koronavirus