Scena

GLAZBENA SCENA: Kantautor Đuro Ravenšćak ljubavnom pjesmom najavio album

Piše: PolitikaPlus

Đuro Ravenšćak je multitalentirani glazbenik koji dolazi iz Dugog Sela, a svoj prvi singl predstavio je još početkom godine kada je ostvario suradnju s Gordanom Marković (Navika).

Nedavno je potpisao ugovor za Croatia Records i time i službeno započeo glazbeno putovanje na kojem će zasigurno zablistati. Samo prijatelji njegov je novi singl kojim najavljuje i debitantski studijski album. Ono što je posebno zanimljivo oko pjesme jest da Đuro potpisuje glazbu, tekst i aranžman, a odsvirao je i sve instrumente. Pjesma je snimana i miksana u Red Records Studiju kod Krune Licitara, a back vokale je posudila Mihaela Karla Palić. Videospot režirao je i montirao Dario Nikšić.

Pjesma je ovo o nastanku velike ljubavi i koja nije samo stala na prijateljstvu. No, tu ljubav i ona i on ne primjećuju za razliku od svih ostalih u njihovim životima. Ljubav u povojima na kraju ipak postaje sretna priča koja nam je svima potrebna sada. Simpatična pjesma zbog svojeg ritma i atmosfere savršena je za ljetne dane, a Đuro se s njom predstavlja kao sjajan kantautor. Nije ni čudo jer se glazbom bavi od 17. godine kada bilježi i svoje prve autorske korake. Prolazio je kroz razne bendove i zborove, surađivao je s brojnim glazbenicima, stjecao znanje i nakon što je osjetio da je njegova glazba nešto što mora čuti i netko drugi, odlučio se za solo karijeru.

Da mu solo autorski rad dobro stoji potvrđuje novi singl Samo prijatelji, a nadamo se da će glazba i dalje njemu biti nešto puno više od prijateljstva – ljubav na prvi pogled koja nikada neće prestati.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ĐURO RAVENŠĆAK