Scena

NOVI SINGLOVI: Highway, Elma Burnić

Piše: PolitikaPlus

Još jedan siguran hit grupe Highway

                                                                              
Odličan bend Highway oduševio je novim singlom i spotom Sačuvaj mjesto za nas (Samo svoj). "Bravo! Pravo ste osvježenje..." samo su neki od komentara na njihovu novu pjesmu koja je objavljena samo dva mjeseca nakon hita Svjetlija strana ulice.

Autori i ove pjesme su Luka Vojvodić i Petar Tošić, članovi Highwaya koji u suradnji s Tihomirom Preradovićem kao aranžerom i Darkom Juranovićem kao glazbenim producentom spremaju i svoj prvi album. I dok je prošli spot snimljen posebnom Super 8 kamerom kojom su povezali prošlost i sadašnjost, ovaj spot je atraktivan pop art.

"I u ovom spotu smo težili da ostanemo u domenu stilizacije, pa smo u dogovoru s autorom spota, Vladimirom Pendom,  odlučili da se djelimično oslonimo na koncept pop arta. Ipak, nismo bili toliko radikalni  budući da je koncept ipak bio "samo" potpora da se prije svega kroz vokalnu ekspresiju dočara atmosfera i suština pjesme. Također bitan segment spota, koji je vjerujem uspio, bio je da se postigne sinergija među članovima benda budući da u videu ne postoji klasična narativna struktura, već ona isključivo zavisi od od ritma i energije koju bend proizvodi kolektivno", objasnio je Luka Vojvodić.

Za prošlu godinu članovi benda rekli su kako je bila puna izazova, završili su snimanje svih pjesama za album, odradili veliki broj koncerata po regiji, a ova godina donijela im je i prvo regionalno priznanje, nominaciju za nagradu MAC (Music Awards Ceremony) gdje je njihov singl Beskrajni dan nominiran u kategoriji pop benda hita. Iako je njihov prvi album Skica za portret trebao biti objavljen još ovog proljeća zbog pandemije izazvane virusom COVID -19, pomaknut je za jesen u nadi da će epidemiološke mjere omogućiti članovima Highway još bolje upoznavanje s hrvatskom publikom. 


Elma Burnić predstavila službeni spot za pjesmu Svjetluca mirno more

                                                                              
Ususret 23. Dalmatinskoj šansoni koja se ove subote održala u Šibeniku, kantautorica Elma Burnić objavila je i službeni spot za pjesmu Svjetluca mirno more koju je tamo uživo otpjevala. Dane prije šansone, ova sjajna glazbenica iskoristila je kako bi publici u Šibeniku predstavila svoj koncertni repertoar.

"Sretna sam da možemo danas prenijeti dašak morskoga ugođaja video spotom za pjesmu Svjetluca mirno more s kojom sam nastupila na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. Tjedan uoči Festivala iskoristila sam za dodatna dva koncerta s Admirom Ćulumarevićem iz FilmMusicOrkestra (na Green stage-u Azimuta i Trgu ‘4 kafića’ u samome srcu grada)", rekla je Elma koju je oduševljena šibenska publika nekoliko puta zvala na bis.  

Autorica glazbe i teksta za Svjetluca mirno more je Elma Burnić, a aranžman potpisuje Zvonimir Domazet. Nakon prošlogodišnjeg kantautorskog singla Leptirić koji je Elma napisala za svu djecu oko nas, ali i onu u nama, te lepršave pjesme o zahvalnosti Poklone u boji grlim, u sklopu autorskog albuma koji snima za Croatia Records naći će se i ova ljetna pjesma koja prenosi predivan morski ugođaj.