Zagreb

STOŽER: U Zagrebu 16 novozraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom te su ukupno aktivna 483 slučaja,  izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u posljednja 24 sata testirano je 697 uzoraka, a mjera samoizolacije određena je za njih 205. Ukupno je u samoizolaciji 1875 osoba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar izvijestio je na konferenciji za medije da je u posljednja 24 sata potvrđen koronavirus kod jednog učenika gimnazije, te je samoizolacija određena za 24 učenika te škole. Samoizolacija je određena i jednoj učiteljici u Waldorfskoj školi koja nije bila u kontaktu s djecom.

Jedna je novooboljela zdravstvena djelatnica u jednom privatnom domu za starije.

Šostar je rekao da će danas tijekom dana Zavod premašiti brojku od 55.000 testiranja. "Pripremamo se za jesen, pogotovo za doba gripe, očekujemo da će ovih dana na validaciju doći testovi koji istovremeno detektiraju koronavirus i A i B gripu", istaknuo je.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je u Zagrebu prisutan trend smanjenja broja zaraženih, ali i dalje visoka aktivnost u Covid ambulantama kroz koje je u protekla 24 sata prošlo 264 osoba, samoizolacija je određena za jednu osobu, a na testiranje je upućeno 212 osoba.

Na drive-in punktovima uzeto je 286 uzoraka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS