A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ZORAN%20MILANOVIĆ/ZORAN%20MILANOVIĆ%20GLAVURDA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tim ljudima treba zabraniti da govore i uzeti im licencu... | Politika+
Hrvatska

MILANOVIĆ NAPAO PREMIJERA, SUCA I MINISTRA: Tim ljudima treba zabraniti da govore i uzeti im licencu...

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Zoran Milanović oštro je komentirao aferu Janaf, uhićenja i istragu DORH-a, a odgovorio je i sucu i šefu Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću. Komentirao je i svoje poznanstvo s Draganom Kovačevićem.

"Ovdje se skriva nešto puno ozbiljnije i opakije", kazao je na početku Milanović i nastavio komentiravši istup predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića koji je kritizirao prethodnu izjavu predsjednika o ovom slučaju:

"Ako predsjednik ne bude komentirao istrage, onda neće nitko. Zadnja osoba koja može govoriti o istragama je aktivni sudac. Neka se Turudić bavi hrvatskim jezikom u sudnici, bio je jedan od lošijih studenata, a to se i vidi. Polupismene presude sve govore o sucima. Tim ljudima treba zabraniti da govore i uzeti im licencu. Oni koji su mislili da će me ušutkat, sad su izvan sebe", istaknuo je Dodao je da je bio premijer i da sve zna, prenosi RTL.

"I zato u tom svijetu za mene nema tajni. SOA nije znala za istragu. To je posao koji su radili DORH, odnosno USKOK i kriminalistička policija. To sve znaju ministar unutarnjih poslova i predsjednik Vlade. I zato mene pitati kakva je moja priroda odnosa s Kovačevićem, a ne pitati što se događalo 11. studenog 2019.".

"DORH na jedan kriminalan način, nakon što završi prva faza istrage, daje informacije medijima. To tako dalje ne može. To treba urediti", poručio je i dodao:

"Kada sam saznao koliko to sve traje... Kada se vidjelo da nosi novac i nosi ga, onda prekinete istragu i zna se što se radi. Oni to nisu. Tako ispada ili da idete na nešto veće, premijera naprimjer, a nisu. Ili se štiti nekoga", kazao je.

O prirodi svog odnosa s Draganom Kovačevićem, kaže:

"Nikakva poslovna suradnja. Novac? Žene? Ništa. Dosadno! Ovo što sada vidim me uznemirava. Pitajte članove Vlada, sve koliko su proveli vremena u tom prostoru. Pitajte ih. O pitanjima socijalnog miljea i druženjima, znam puno. Nisam bio tamo s bivšim ministrom. Ove godine nisam bio tamo s Draganom Kovačevićem. Znam tko se tamo ponaša kao dio inventara. Ali to nije loše", kazao je.

O činjenici da je i Jakov Kitarović bio na druženju u "Klubu" 11. studenog prošle godine, Milanović kaže:

"Ne vidim problema u Jakovu Kitaroviću. On s tim nema veze,. Vraćam se na one koji su vodili istragu. Zašto nisu prekinuli istragu i uhitili osumnjičene", pita se Milanović i dodaje:

"Od čega štititi predsjednika? Ravnatelj SOA-e nije znao o ovome. Jedino su me mogli obavijestiti ministar unutarnjih poslova i premijer. Je li ministar obavijestio premijera, je li ga obavijestio zašto je istraga trajala još deset mjeseci? Je li ga trebalo imenovati na još jedan mandat pa ga se tražilo da da mandat na raspolaganje. Imaš, prati, hapsi. U protivnom dokazi propadnu. Kako ćete sada sigurno dokazati da su ta dva milijuna kuna promijenila vlasnika. Tužitelj se svjesno odrekao dokaza jer se prepao", kaže.

Na pitanje smatra li da se od uhićenja odustalo jer je tamo bio i Jakov Kitarović, a sve se događalo u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, Milanović je rekao:

"Tamo je adresa gdje ćete pitati. To je Vlada i to je ministar unutarnjih poslova. On je morao zaštiti hrvatskog premijera. Pustite predsjednika. Predsjednik ne može smijeniti direktora JANAF-a. Je li upozorio premijera", pita se Zoran Milanović.

Potom se opet osvrnuo na Jakova Kitarovića:

"Jakov Kitarović je jedan dekor, čovjek je bio tamo na Martinje, u biti ih je zeznuo. Tko zna što bi bilo da nije bio tamo. Što ja znam tko se sve s njima družio, to čaršija priča. Evo imate i ovu dvojicu gradonačelnika koji su u dva dana mogli otići u Polineziju, a ne utjecati na svjedoke. U Europskom sudu također ima i budala, evo ja ću njih pitati smijem li ja govoriti o istragama. Ja ću govoriti o onome što mislim da treba govoriti", rekao je Milanović.

Rekao je kako o slučaju treba pitati one koji su stvarno nadležni, a to je DORH i Uskok.

"To je kao da idete loviti King Konga, a ulovite kokoš na kraju. Meni je Arsen Bauk rekao da mora paziti koje društvo biram. Dragan Kovačević nije bio loše društvo, on je čovjek s referencama. Koliko znam ni Jakov Kitarović se nije družio s kriminalcima, pustite njega, on je zaista nebitan u cijeloj priči. Pitajte Turudića kakve je ocjene imao na Pravnom fakultetu".

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, dorh