Mojbiz

ČORIĆ: Stjepan Adanić v.d. predsjednika uprave Janafa

Piše: PolitikaPlus

Član Uprave Janafa Stjepan Adanić na zatvorenom je dijelu sjednice Vlade imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave, izvijestio je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa d.d. gospodina Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član uprave gospodin Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave, objasnio je.

Stjepan Adanić već radi u Janafu i član je Uprave, a u javnosti je poznatiji jer je bio državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine, a početkom devedesetih i pomoćnik ministra obrane.

Rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru, a školovao se u Hrvatskom zagorju. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin Brigadnog Generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Bio je šef vojnog kabineta Franje Tuđmana i glavni pregovarač RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a. Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STJEPAN ADANIĆ, JANAF