Svijet

Izašao iz bolnice i mahao simpatizerima pa izazvao kritike liječnika: Trump- Puno sam naučio o COVID-u, ovo je životna škola

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je "puno naučio o COVID-u" te nakratko automobilom izišao iz bolnice Walter Reed u kojoj se liječi kako bi pozdravio okupljene simpatizere.

"Puno sam naučio o COVID-u, naučio sam to na vlastitom iskustvu, to je životna škola", izjavio je Trump u kratkoj video-poruci na Twitteru te zahvalio liječnicima i "velikim domoljubima" koji bdiju ispred bolnice.

Ubrzo nakon toga nakratko je izišao iz vojne bolnice Walter Reed u predgrađu Washingtona u kojoj se liječi od petka, kako bi kroz prozor automobila, s maskom na licu, pozdravio simpatizere okupljene ispred bolnice.

Taj je potez iznenadio javnost i izazvao žive kritike, posebno zbog mogućnosti izlaganja zarazi agenata tajne službe koji su bili u njegovoj pratnji.

Ubrzo nakon toga Bijela kuća priopćila je da se predsjednik vratio u bolnicu.

Liječnici su u nedjelju izvijestili kako postoji mogućnost da se američki predsjednik vrati u Bijelu kuću u ponedjeljak, popravi li se njegovo zdravstveno stanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

donald trump, sad