Scena

LOS ANGELES: Bikini Ursule Andress iz filma "Dr.No" procijenjen na 500.000 dolara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Obožavatelji Jamesa Bonda možda će morati čekati novi film o agentu 007 do sljedeće godine, ali oni dubokog džepa mogli bi doći u posjed nekih od najpoznatijih predmeta iz prijašnjih filmova.

Bikini boje slonovače koji je nosila Ursula Andress u prvom filmu o Jamesu Bondu, “Dr. No”, dolazi na dražbu u Los Angelesu, a procjenjuje se da bi mogao biti prodan za iznos do 500.000 dolara, priopćila je ovaj tjedan aukcijska kuća Profiles in History.

Andress, koja je glumila Honey Ryder u filmu iz 1962. i bila prva Bondova djevojka, ostala je zapamćena, među ostalim, po sceni u kojoj izlazi iz oceana u bikiniju, držeći školjku dok su joj korice za nož na bokovima.

“Smatra se da je to najpoznatiji bikini na svijetu", rekao je Brian Chanes iz aukcijske kuće.

“To je jedna od najupečatljivijih sena u cijelom Bondovm serijalu", istaknuo je. "Pomogla je bikinijima da postanu 'mainstream' i pokrenula je cijeli fenomen Bondove djevojke."

Andress je prodala taj bikini na londonskoj aukciji 2001.

Drugi predmeti uključuju pidžamu Rogera Moorea s monogramom iz filma “Živi i pusti umrijeti" (procijenjenu na 10.000 do 15.000 dolara); i sivu jaknu s  potpisom koju je nosio negativac Ernst Blofeld u filmu “Dijamanti su vječni” (20.000 do 30.000 dolara).

Dražba će se održati online i u Los Angelesu 12. i 13. studenoga.

Dolazak u kina novog filma o Bondu , “No Time to Die,” pomaknut je prošli tjedan sa studenog na travanj iduće godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bikini, dražba