Hrvatska

SPORT: Osječke školske sportske dvorane od sutra na raspolaganju najmlađim sportašima

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od srijede se otvaraju školske sportske dvorane za treninge sportaša mlađih dobnih kategorija koji su članovi klubova okupljenih oko Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, najavila je u utorak osječka dogradonačelnica Žana Gamoš. 

Osijek je, naglasila je, grad sporta, a gradska Uprava svjesna je potrebe najmlađih da nastave kontinuitet bavljenja sportom, pripremama za natjecanje i održavanje treninga.

„Stoga smo na početku školske godine uputili dopis na četiri adrese - ministarstvima turizma i znanosti, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije koja je i koordinator Stožera Civilne zaštite za sportske aktivnosti na području županije. U dopisu smo, zbog važnosti bavljenja sportom, zatražili da nam daju detaljne naputke na koji način se treninzi mogu odvijati u školskim sportskim dvoranama u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom“, rekla je Gamoš na konferenciji za novinare.

Nikakav odgovor, kazala je, nažalost nisu dobili. 

Zbog toga su, rekla je, održali sastanak sa Aktivom ravnatelja osječkih osnovnih škola, predstavnicima sportskih klubova i predstavnicima Zajednice sportskih udruga grada Osijeka i donijeli odluku o povratku najmlađih sportaša u školske sportske dvorane te poduzeli sve nužne korake za siguran boravak djece u dvoranama za vrijeme treninga.

Riječ je o nabavci akumulatorskih prskalica za aerosolnu dezinfekciju koje su podijeljene svim školama čije će se dvorane koristiti za treninge. Kreiran je i raspored korištenja 18 dvorana koje će u tu svrhu biti na raspolaganju, od ukupno 21 koliko ih ima u Osijeku, te se vodilo računa da se dobne skupine i različiti sportovi ne miješaju.

„Donijeli smo i preporuke svim sudionicima što trebaju učiniti kako bi najmlađi sportaši bili sigurni dok treniraju. Dvorane su im na raspolaganju od sutra“, rekla je Gamoš.

Darko Dumančić, voditelj gradskog Odsjeka za sport pojasnio je da se pod kategorijom „mlađe dobne skupine“ smatraju sportaši do 18 godina starosti.

Na pitanje novinara da li je ova odluka u skladu sa preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite Gamoš je odgovorila da su resorna ministarstva, HZJZ i Stožer imali priliku reagirati na to s obzirom da su im dopisi upućeni još u rujnu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DJECA, SPORT