Zagreb

ZFF: Za vikend svi filmovi iz konkurencije i izbor iz popratnog programa

Piše: PolitikaPlus

Zagreb Film Festival je uoči dodjele nagrada za vikend pripremio program Propustili ste, pogledajte, s online projekcijama svih filmova koji se natječu za nagrade te izbor iz popratnih programa.

Od subote u 11 sati do nedjelje u 23 sata prikazuju se filmovi iz međunarodnog natjecateljskog programa i programa Kockice te izbor filmova iz natjecateljskog programa Ponovno s nama i popratnog programa Velikih 5.

To su ljubavna priča palestinskog konkurenta za Oscara "Gaza mon amour" braće Nasser, "Sirotište" afganistanske redateljice Shahrbanoo Sadat,  francuski "Slalom" Charlène Favier, grčko-francuski "Pari" Siamaka Etemadija, poljski "Influencerica" Magnusa von Horna, britanski "Slušaj" Ane Rocha de Sousa, češki "Havel" Sláveka Horáka, bosansko-hercegovački "Pun mjesec" Nermina Hamzagića i srpski "Oaza" Ivana Ikića. 

Laureat programa Ponovno s nama, kojeg bira publika, također će biti poznat u nedjelju, a tijekom vikenda prikazat će se islandski film "Jeka" u režiji Rúnara Rúnarssona, "Tereza37" Danila Šerbedžije, "Mater" Jure Pavlovića i "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice te "Velika slova" Radua Judea.

Vikend donosi i film "Otac", koji se prikazuje izvan konkurencije, u režiji Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi za koju je nominiran za europskog Oscara.

Iz programa Velikih 5 reprizno se prikazuje "Madre" Rodriga Sorogoyena, "Najljepše godine" talijanskog redatelja Gabrielea Muccina i "Undine" njemačkog redatelja Christiana Petzolda, za čiju je naslovnu ulogu Paula Beer nominirana za nagradu Europske filmske akademije u kategoriji najbolje glumice.

U subotu i nedjelju prikazat će se cjelovit program međunarodne kratkometražne konkurencije, kao i nacionalne konkurencije kratkog metra Kockice, "Devet mjeseci" Josipa Lukića, "Angina pectoris" Filipa Mojzeša, "Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem" Sanje Milardović, "U šumi" Sare Grgurić, "Sparina" Petra Vukičevića, "Stanar" Borne Zidarića te "Bepo" Filipa Antonija Lizatovića. 

Svi filmovi prikazuju se na www.kinoeuropa.hr, osim programa Kockice, koji se prikazuje na platformi croatian.film. 

Pobjednici festivala bit će proglašeni u nedjelju u prijepodnevnim satima na službenoj internetskoj i FB-stranici festivala.

Međunarodni filmski festival KinoKino u svojoj završnici donosi slavni klasik Mate Relje "Vlak u snijegu", priča o djetinjstvu i prevladavanju problema zajedništvom, te izbor kratkih filmova pod nazivom Moj prvi online festival i dugometražne naslove "Sune za sve", "Jackie i Oopjen" i "S kao sreća".

Na platformi Rplus u subotu će se održati posebna emisija, vezana uz projekciju filma "Influencerica", u kojoj sudjeluju glazbenica Remi Priselac, fitness trenerica Marija Andrijašević i glumica Kristina Krepela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZFF, FILM